Designový Časopis
Designový Časopis
Vlajkový Obchod

WADA Sports

Vlajkový Obchod Na oslavu svého 30. výročí se společnost WADA Sports přemísťuje do nově vybudovaného sídla a vlajkového obchodu. Vnitřek obchodu má obrovskou eliptickou kovovou strukturu podpírající budovu. Pod eliptickou strukturou jsou produkty rakety zarovnány ve speciálně navrženém příslušenství. Rakety jsou uspořádány do série a snadno se s nimi manipuluje. Eliptický tvar je používán jako ukázka různých cenných historických a moderních raket shromážděných z celé země a transformujících interiér obchodu na muzeum raket.

Kancelář

The Duplicated Edge

Kancelář Duplikovaná hrana je design pro Toshin Satellite Preparatory School v japonském Kawanishi. Škola chtěla novou recepci, konzultační a konferenční prostory v úzké místnosti o rozloze 110 m² s nízkým stropem. Tento návrh navrhuje otevřený prostor označený ostrým trojúhelníkovým příjmem a čítačem informací rozdělujícím prostor na funkční entity. Čítač je zakryt v postupně stoupající bílé kovové desce. Tato kombinace je duplikována zrcadly v zadní stěně a reflexními hliníkovými panely na stropě, které rozšiřují prostor do širších rozměrů.

Show Room

Origami Ark

Show Room Origami Ark nebo Sun Show Leather Pavilion je showroom pro výrobu kůže Sansho v Himeji v Japonsku. Výzvou bylo vytvořit prostor schopný ukázat více než 3000 produktů ve velmi omezené oblasti a přimět klienta, aby při návštěvě showroomu pochopil obrovskou škálu produktů. Archa Origami používá nepravidelně 83 malých jednotek o rozměrech 1,5 x 1,5 x 2 m3, aby vytvořila velké trojrozměrné bludiště a poskytuje návštěvníkovi a podobné zážitky jako při zkoumání tělocvičny v džungli.

Kancelářská Budova

The PolyCuboid

Kancelářská Budova PolyCuboid je nová budova centrály pro společnost TIA, která poskytuje pojišťovací služby. První patro bylo tvarováno limity místa a vodovodní potrubí o průměru 700 mm, které prochází podzemním omezovacím základovým prostorem. Kovová struktura se rozpustí v různých blocích kompozice. Sloupy a paprsky mizí z prostorové syntaxe, promítají dojem objektu a zároveň vylučují dojem budovy. Objemový design je inspirován logem TIA, které proměňuje samotnou budovu v ikonu představující společnost.

Škola

Kawaii : Cute

Škola Obklopen středními školami sousedních dívek, tato přípravná škola satelitů Toshin využívá svou strategickou polohu na rušné nákupní ulici k zobrazení jedinečného vzdělávacího designu. Design, který vyhovuje náročným studiím a uvolněné atmosféře pro zábavu, podporuje ženskou povahu jejích uživatelů a nabízí alternativní materializaci pro abstraktní pojem „Kawaii“, který školačky široce používají. Místnosti pro svazky a třídy v této škole mají tvar osmiúhelníkové sedlové střechy, jak je znázorněno v obrázkové knize pro děti.

Urologická Klinika

The Panelarium

Urologická Klinika Panelarium je nový klinický prostor pro Dr. Matsubaru, jednoho z mála chirurgů s certifikací pro provozování robotických operačních systémů da Vinci. Design byl inspirován digitálním světem. Komponenty binárního systému 0 a 1 byly interpolovány do bílého prostoru a ztělesněny panely, které vyčnívaly ze stěn a stropu. Podlaha také sleduje stejný designový aspekt. Panely, i když jejich náhodný vzhled je funkční, stávají se nápisy, lavičkami, pulty, regály a dokonce i kliky dveří, a co je nejdůležitější, žaluzie zajišťující minimální soukromí pro pacienty.