Designový Časopis
Designový Časopis
Lékárna

The Cutting Edge

Lékárna Řezací Edge je lékárna související se sousední Daiichi General Hospital v Himeji City, Japonsko. V tomto typu lékáren nemá klient přímý přístup k produktům jako v maloobchodním typu; spíše jeho léky připraví na zahradě lékárník po předložení lékařského předpisu. Tato nová budova byla navržena tak, aby propagovala image nemocnice zavedením high-tech ostrého obrazu v souladu s vyspělou lékařskou technologií. Výsledkem je bílý minimalistický, ale plně funkční prostor.

Vlajkový Obchod

WADA Sports

Vlajkový Obchod Na oslavu svého 30. výročí se společnost WADA Sports přemísťuje do nově vybudovaného sídla a vlajkového obchodu. Vnitřek obchodu má obrovskou eliptickou kovovou strukturu podpírající budovu. Pod eliptickou strukturou jsou produkty rakety zarovnány ve speciálně navrženém příslušenství. Rakety jsou uspořádány do série a snadno se s nimi manipuluje. Eliptický tvar je používán jako ukázka různých cenných historických a moderních raket shromážděných z celé země a transformujících interiér obchodu na muzeum raket.

Kancelář

The Duplicated Edge

Kancelář Duplikovaná hrana je design pro Toshin Satellite Preparatory School v japonském Kawanishi. Škola chtěla novou recepci, konzultační a konferenční prostory v úzké místnosti o rozloze 110 m² s nízkým stropem. Tento návrh navrhuje otevřený prostor označený ostrým trojúhelníkovým příjmem a čítačem informací rozdělujícím prostor na funkční entity. Čítač je zakryt v postupně stoupající bílé kovové desce. Tato kombinace je duplikována zrcadly v zadní stěně a reflexními hliníkovými panely na stropě, které rozšiřují prostor do širších rozměrů.

Show Room

Origami Ark

Show Room Origami Ark nebo Sun Show Leather Pavilion je showroom pro výrobu kůže Sansho v Himeji v Japonsku. Výzvou bylo vytvořit prostor schopný ukázat více než 3000 produktů ve velmi omezené oblasti a přimět klienta, aby při návštěvě showroomu pochopil obrovskou škálu produktů. Archa Origami používá nepravidelně 83 malých jednotek o rozměrech 1,5 x 1,5 x 2 m3, aby vytvořila velké trojrozměrné bludiště a poskytuje návštěvníkovi a podobné zážitky jako při zkoumání tělocvičny v džungli.

Kancelářská Budova

The PolyCuboid

Kancelářská Budova PolyCuboid je nová budova centrály pro společnost TIA, která poskytuje pojišťovací služby. První patro bylo tvarováno limity místa a vodovodní potrubí o průměru 700 mm, které prochází podzemním omezovacím základovým prostorem. Kovová struktura se rozpustí v různých blocích kompozice. Sloupy a paprsky mizí z prostorové syntaxe, promítají dojem objektu a zároveň vylučují dojem budovy. Objemový design je inspirován logem TIA, které proměňuje samotnou budovu v ikonu představující společnost.

Škola

Kawaii : Cute

Škola Obklopen středními školami sousedních dívek, tato přípravná škola satelitů Toshin využívá svou strategickou polohu na rušné nákupní ulici k zobrazení jedinečného vzdělávacího designu. Design, který vyhovuje náročným studiím a uvolněné atmosféře pro zábavu, podporuje ženskou povahu jejích uživatelů a nabízí alternativní materializaci pro abstraktní pojem „Kawaii“, který školačky široce používají. Místnosti pro svazky a třídy v této škole mají tvar osmiúhelníkové sedlové střechy, jak je znázorněno v obrázkové knize pro děti.