Designový Časopis
Designový Časopis
Škola

Kawaii : Cute

Škola Obklopen středními školami sousedních dívek, tato přípravná škola satelitů Toshin využívá svou strategickou polohu na rušné nákupní ulici k zobrazení jedinečného vzdělávacího designu. Design, který vyhovuje náročným studiím a uvolněné atmosféře pro zábavu, podporuje ženskou povahu jejích uživatelů a nabízí alternativní materializaci pro abstraktní pojem „Kawaii“, který školačky široce používají. Místnosti pro svazky a třídy v této škole mají tvar osmiúhelníkové sedlové střechy, jak je znázorněno v obrázkové knize pro děti.

Urologická Klinika

The Panelarium

Urologická Klinika Panelarium je nový klinický prostor pro Dr. Matsubaru, jednoho z mála chirurgů s certifikací pro provozování robotických operačních systémů da Vinci. Design byl inspirován digitálním světem. Komponenty binárního systému 0 a 1 byly interpolovány do bílého prostoru a ztělesněny panely, které vyčnívaly ze stěn a stropu. Podlaha také sleduje stejný designový aspekt. Panely, i když jejich náhodný vzhled je funkční, stávají se nápisy, lavičkami, pulty, regály a dokonce i kliky dveří, a co je nejdůležitější, žaluzie zajišťující minimální soukromí pro pacienty.

Udon Restaurant And Shop

Inami Koro

Udon Restaurant And Shop Jak může architektura představovat kulinářský koncept? Okraj lesa je pokusem odpovědět na tuto otázku. Inami Koro znovuobjevuje tradiční japonskou misku Udon při zachování běžných technik přípravy. Nová budova odráží jejich přístup revizí tradičních japonských dřevěných konstrukcí. Všechny konturové čáry vyjadřující tvar budovy byly zjednodušeny. Patří sem skleněný rám skrytý uvnitř tenkých dřevěných sloupů, sklon střechy a stropu a okraje svislých stěn jsou všechny vyjádřeny jednou čarou.

Lékárna

The Cutting Edge

Lékárna Řezací Edge je lékárna související se sousední Daiichi General Hospital v Himeji City, Japonsko. V tomto typu lékáren nemá klient přímý přístup k produktům jako v maloobchodním typu; spíše jeho léky připraví na zahradě lékárník po předložení lékařského předpisu. Tato nová budova byla navržena tak, aby propagovala image nemocnice zavedením high-tech ostrého obrazu v souladu s vyspělou lékařskou technologií. Výsledkem je bílý minimalistický, ale plně funkční prostor.

Čínská Restaurace

Pekin Kaku

Čínská Restaurace Nová rekonstrukce restaurace Pekin-kaku nabízí stylistickou interpretaci toho, co by mohla být restaurace v Pekingu, a odmítá tradiční bohatý ornamentální design ve prospěch jednodušší architektoniky. Na stropě je Red-Aurora vytvořená pomocí záclony o délce 80 metrů, zatímco stěny jsou ošetřeny tradičními tmavými cihlami Šanghaje. Kulturní prvky z tisíciletí čínského dědictví včetně terakotových válečníků, zajíce červeného a čínské keramiky byly zvýrazněny v minimalistickém zobrazení poskytujícím kontrastní přístup k dekorativním prvkům.

Japonská Restaurace

Moritomi

Japonská Restaurace Přemístění Moritomi, restaurace nabízející japonskou kuchyni, vedle světového dědictví Hrad Himeji zkoumá vztahy mezi materialitou, tvarem a tradičním architektonickým výkladem. Nový prostor se snaží reprodukovat vzor opevnění hradního kamene v různých materiálech včetně hrubých a leštěných kamenů, oceli potažené oxidem černého a rohoží tatami. Hradní příkop představuje podlaha z malých pryskyřičně potažených štěrků. Dvě barvy, bílá a černá, teče jako voda z vnějšku a přecházejí přes vstupní dveře zdobené dřevěnou mříží do přijímací haly.